Κάπου στην Ισπανία, η μικρή Άλμα μεγαλώνει παίζοντας μαζί με τον αγαπημένο της παππού στην αιωνόβια ελιά του κτήματός του.

Δέκα χρόνια αργότερα, και ενώ το δέντρο έχει πουληθεί από την οικογένεια σε μία μεγάλη γερμανική εταιρεία, η εικοσάχρονη πλέον Άλμα (Anna Castillo) προσπαθεί να ανακτήσει την επικοινωνία με τον παππού της, ο οποίος καταθλιμμένος από την απουσία του δέντρου, αρνείται να μιλήσει ή να φάει. Η γενναία και πεισματάρα Άλμα αποφασίζει ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να βοηθήσει τον παππού της. Έτσι, με τη βοήθεια του θείου της και ενός φίλου, αλλά χωρίς κανένα υλοποιήσιμο σχέδιο, ξεκινά ένα ταξίδι για το Ντίσελντορφ, με σκοπό να βρει το δέντρο και να το φέρει πίσω, εκεί όπου ανήκει.

el olivo

Η σκηνοθέτης Iciar Bolain και ο σεναριογράφος Paul Laverty, στη δεύτερη συνεργασία τους, μετά το «Ακόμα και η βροχή» του 2010, μας παρουσιάζουν μια ιστορία που αναζητά την ίαση και τη δικαίωση της μνήμης μέσα από την επανένωση με τη φύση, την πατρίδα και τη συναισθηματική κληρονομιά.

el olivo_cover

Μέσα από όμορφα ανθρώπινες ερμηνείες οι Javier Gutiérrez και Pep Ambròs συνοδεύουν την εκρηκτική Castillo σε μία συμβολικά δοσμένη μάχη μεταξύ της αθωότητας της νιότης ενάντια στην απρόσωπη κυριαρχία της πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης. Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εσωτερικής σύγκρουσης συμφερόντων, αλλά και της ιμπεριαλιστικής καταστροφής της φυσικής ομορφιάς, η νέα πραγματικότητα επιτρέπει τον ξεριζωμό των αξιών της εργατικής τάξης και την υποταγή τους στον καπιταλισμό. Όμως οι άνθρωποι ενωμένοι τιμούν τη μνήμη και παλεύουν με ό,τι μέσα έχουν για να υπερασπιστούν αυτά που τους κάνουν να παραμένουν… άνθρωποι.

Αν σας άρεσε, δείτε επίσης: Ακόμα και η Βροχή (Tambien la Lluvia) www.youtube.com/watch?v=iEwgnVZfJXQ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια