Μία διεμφυλική γυναίκα εξελέγη την Κυριακή δήμαρχος του Τιλουά-λεζ-Μαρσιέν, στη βορειοανατολική Γαλλία. Η 55χρονη Μαρί Κο είναι η πρώτη διεμφυλική εκλεγμένη δήμαρχος στη Γαλλία.

Η 55χρονη δήμαρχος επικεντρώθηκε προεκλογικά με μία ατζέντα  οικολογικής βιωσιμότητας και ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας.

Μιλώντας η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο τόνισε ότι δεν είναι ακτιβίστρια και πως στόχος της είναι να επικεντρωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Οι άνθρωποι δεν με εξέλεξαν επειδή είμαι ή δεν είμαι διεμφυλική, επέλεξαν ένα πρόγραμμα», σημείωσε η Κο. «Αυτό είναι το ενδιαφέρον: όταν τα πράγματα γίνονται κανονικά, δεν ξεχωρίζεις».

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε με ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός για την ισότητα των φύλων της Γαλλίας Μάρλεν Σιαπά.

«Η διαφάνεια και η καταπολέμηση της φοβίας απέναντι στους διεμφυλικούς εξαρτώνται επίσης από την άσκηση πολιτικών και δημόσιων καθηκόντων. Συγχαρητήρια Μαρί Κο!».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια