Πάνω από 1.000 άτομα, πάνω από 80 συλλογικότητες απ’ όλη τη χώρα κατέβηκαν χτες στον δρόμο με σκοπό την υπεράσπιση της φύσης από τις μεγάλου εύρους εγκαταστάσεις αιολικών, φωτοβολταϊκών κι άλλων μονάδων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του «Πανελλαδικού Δικτύου συλλογικοτήτων για την ενέργεια», ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και συνέχισε με πορεία στην Αθηνάς, στη Σταδίου και κατέληξε στο Σύνταγμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ο κόσμος φώναζε συνθήματα όπως “Ελεύθερα βουνά, ελεύθερες κορφές είμαστε σε πόλεμο με τους επενδυτές” και “Η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει, τη φύση καταστρέφει και τα βουνά ρημάζει”.

Η ποικιλία στη συμμετοχή αποτυπωνόταν στα πανό των διαδηλωτών με συνθήματα για τα Αγραφα, τον Αχελώο, τον Ελικώνα, το Νυμφαίο, τα Κύθηρα και τη Ζήρεια.

“Τα βουνά μας χρειάζονται να μη γίνουν βιομηχανικά”, “Τα βουνά, τα δάση, τα ποτάμια είναι ο τόπος κι η ψυχή μας, έξω οι μπουλντόζες” ήταν ορισμένα από τα μηνύματα που θέλησαν να περάσουν οι διαδηλωτές μέσα από τα πανό τους.

Μοναδικό μελανό σημείο στην κινητοποίηση υπήρξε η βίαιη απώθηση της αστυνομίας στο σώμα της συγκέντρωσης όταν οι διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και παιδιά, θέλησαν να περάσουν στο προαύλιο της βουλής. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές με τις ασπίδες, τους έσπρωξαν κι έριξαν ορισμένες φυσουνιές με χημικά με σκοπό να τους περιορίσουν στο πάνω μέρος της πλατείας. Μετά από λίγο η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε, ενώ η αστυνομία παρέμεινε με ισχυρές διμοιρίες ΜΑΤ μέχρι τέλους στον χώρο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια