*Μετά από νεότερη ενημέρωση, δεν ισχύει ότι η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα για διακοπή εκτέλεσης της ποινής.

H εισαγγελέας της Λαμίας τροποποίησε το αίτημα της συνηγόρου του κρατούμενου απεργού πείνας από αναστολή εκτέλεσης της ποινής σε διακοπή εκτέλεσης της ποινής, παρουσιάζοντας το σκεπτικό της. όπως αναφέρει το dikastiko.gr, η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του. Επίσης, όπως σημείωσε και να αναβληθεί η ποινή του θα μείνει στο νοσοκομείο γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας – δίψας καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας έχει εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος, για το οποίο θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Σημειώνεται ότι σε καμιά περίπτωση η αρχική πρόταση, αλλά ούτε και η τροποποίηση έχει οποιαδήποτε σχέση με αποφυλάκιση του κρατούμενου.

Θυμίζουμε ότι χθες, η Γιάννα Κούρτοβικ κατέθεσε, μαζί με τον νομικό Θέμη Σοφό, αίτηση αναβολής έκτισης της ποινής στο στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, με δεδομένο ότι η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου είναι τέτοια που υπάρχει ανάγκη να αρθεί η κράτηση όχι γιατί θα γυρίσει σπίτι του, δεν μπορεί να γυρίσει σπίτι του, αλλά γιατί θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον ένα μήνα στο νοσοκομείο για να μπορέσει να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]