Δεν άντεξε τον εγκλωβισμό στο υπερπλήρες καμπ του νησιού και επιχείρησε να ταξιδέψει για Πειραιά κρυμμένη μέσα σε βαλίτσα που μετέφερε άλλος 25χρονος Σύρος πρόσφυγας

Ένας 25χρονος Σύρος συνελήφθη από λιμενικούς στη Χίο το βράδυ της Πέμπτης, 31 Οκτωβρίου 2019, όταν διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα στη βαλίτσα του 22χρονη μετανάστρια, επίσης από τη Συρία, προκειμένου να ταξιδέψουν με το πλοίο για τον Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το λιμεναρχείο Χίου.

Να σημειωθεί ότι στη Χίο διαμένουν αυτή τη στιγμή 4.723 πρόσφυγες (στοιχεία της 29/10) στο υπερπλήρες καμπ της ΒΙΑΛ.

*Aπό astraparis.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια