Απέναντι στον ρατσισμό και τη ξενοφοβία απαντάμε με το σύνθημα “Να ζήσουμε μαζί, ντόπιοι και μετανάστες”, ένα σύνθημα που γίνεται πραγματικό βίωμα στις καταλήψεις στέγης και φιλοξενίας και στα εκατοντάδες σπίτια που έχουν ανοίξει για να στεγάσουν τους ανθρώπους αυτούς.

Tην Παρασκευή 03/06 οργανώνεται στον Πειραιά «Μέρα Αλληλεγγύης» από αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία πολιτών. Συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης*, θα γίνουν συζητήσεις και θα ακουστούν τραγούδια για τη προσφυγιά.

10π.μ-5μ.μ: Συλλέγονται τρόφιμα και είδη υγιεινής στο πασαλιμάνι απέναντι από το ρολόϊ και τρώνε όλοι μαζί με τη συλλογική κουζίνα “Ο άλλος ανθρωπος”.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε καταλήψεις και σπίτια στα οποία φιλοξενούνται μετανάστες.

7 μ.μ.: Εκδήλωση-Συζήτηση: “Οι εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταστευτικό και ο ρόλος της αλληλεγγύης σήμερα”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ομιλητές:

-Αλληλέγγυοι από την πρωτοβουλία και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά

-Ο Γιώργος Τσιάκαλος, Αναπληρωτής καθηγητής παιδαγωγικής σχολής ΑΠΘ

-Η Σανάα Ταλεμπ, μετανάστρια πρών φυλακισμένη στο κέντρο κράτησης Ελληνικού

-Αλληλέγγυοι από την κατάληψη Νοταρά 26.

10 μ.μ.: Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι με τους Ντουμάνιανς στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστήμιου Πειραιά.

*Είδη που συλλέγονται: Βρεφικό γάλα, γάλα μακράς διαρκείας, χυμούς, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, πάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα, κρουασάν, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, καφέ – τσάϊ, μπισκότα, κρουασάν. Προσοχή: Όχι ρούχα & παπούτσια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια