Το  υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας  των ΗΠΑ αναγκάστηκε να διατάξει τις υπηρεσίες του να σταματήσουν να συλλέγουν πληροφορίες για τους Αμερικανούς δημοσιογράφους που καλύπτουν τις διαδηλώσεις στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, μετά το δημοσίευμα της Washington Post  που κατήγγειλε αυτήν την πρακτική.

Την Πέμπτη, η Washington Post έγραψε ότι το υπουργείο συνέτασσε «αναφορές» για τους δημοσιογράφους χρησιμοποιώντας το κυβερνητικό σύστημα σκοπός του οποίου είναι να διαμοιράζονται μεταξύ των υπηρεσιών πληροφορίες για τους ύποπτους τρομοκράτες ή για βίαιους εγκληματίες.

Όταν πληροφορήθηκε ότι εφαρμόζεται αυτή τη πρακτική, ο Τσαντ Γουλφ, ο ασκών χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), έδωσε οδηγίες στην Διεύθυνση Πληροφοριών και Ανάλυσης να σταματήσει να συλλέγει πληροφορίες για τους εκπροσώπους του Τύπου, είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου. «Σε καμία περίπτωση (ο Γουλφ) δεν ανέχεται αυτήν την πρακτική και αμέσως διέταξε να γίνει έρευνα για το θέμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία του υπουργείου συνέτασσε αναφορές για δημοσιογράφους της εφημερίδας New York Times και του μπλογκ Lawfare, σημειώνοντας ότι είχαν δημοσιεύσει αδιαβάθμητα έγγραφα για τις επιχειρήσεις του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας στο Πόρτλαντ.

Η εντολή του Γουλφ δόθηκε ενώ το Πόρτλαντ περνούσε την πρώτη του νύχτα χωρίς δακρυγόνα, αφού η πολιτειακή αστυνομία ανέλαβε την επιβολή της τάξης, στη θέση των ομοσπονδιακών πρακτόρων οι οποίοι είχαν αναλάβει τη φρούρηση ενός δικαστηρίου, στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Οι ομοσπονδιακές δυνάμεις αποσύρθηκαν κατόπιν συμφωνίας των υπηρεσιών με την κυβερνήτρια του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν ώστε να τελειώσει αυτή η αντιπαράθεση που έφερε αντιμέτωπους τους Δημοκρατικούς δημάρχους πολλών πόλεων με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωναν έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σήμερα και κατόπιν διαλύθηκαν μόνοι τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια