Το συνοικιακό βιβλιοπωλείο διοργανώνει από χτες μία ακόμη γιορτή του βιβλίου και μας καλεί να πάρουμε μια ανάσα δροσιάς

Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ πάγκοι γεμάτοι βιβλία βρίσκονται τοποθετημένοι επί της πλατείας Εξαρχείων με τίτλους από 50 εκδοτικούς οίκους.

Η πρωτοβουλία γίνεται στο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιεί η γειτονιά μπροστά στην επαπειλούμενη καταστροφή της πλατείας από την κατασκευή του μετρό.

Διαβάζετε αναλυτικά στο παρακάτω ρεπορτάζ:

Ιδιωτικά συμφέροντα: Επόμενη στάση Εξάρχεια

Παράλληλα με την έκθεση θα γίνουν επίσης εκδηλώσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καφέ Διπλό.

Στις 6.00 μ.μ θα γίνει συζήτηση για το βιβλίο “Το πέρασμα του μακελάρη”, του John Williams με συντονιστή τον Αγή Αθανασιάδη

Στις 9.00 μ.μ  θ’ ακολουθήσει παρουσίαση της νέας ποιητικής της Sine Lege “π”. Θα μιλήσει η ποιήτρια και η επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια Γεωργία Οικονομοπούλου

Τέλος, στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί πάνω στη πλατεία ζωντανή μουσική με τα Γυμνά Καλώδια, τους Απροσάρμοστους με τον Σταμάτη Μορφωνιό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια