Σε μία ακόμη μισάνθρωπη ενέργεια προχώρησε σήμερα ομάδα κατοίκων στα Καμένα Βούρλα, η οποία μπλόκαρε το φορτηγό που μετέφερε φαγητό στα 39 προσφυγόπουλα που μεταφέρθηκαν από τη Μόρια σε ξενοδοχείο που συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Όπως αναφέρουν μάλιστα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ντόπιοι συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ έξω από το ξενοδοχείο, φωνάζοντάς τους με κραυγές και χυδαίες εκφράσεις.

Μιλώντας στο OPEN, παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν είχε ενημερώσει τον δήμο, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι αντιδράσεις ξεπερνούν τα όρια.

Ειδικότερα για την υπόθεση ανέφερε ότι ότι οι κάτοικοι μπλόκαραν επί τρεις ώρες το φορτηγό που μετέφερε τροφή και κουβέρτες για τα παιδιά, ενώ διάφοροι φορείς φέρονται να προγραμματίζουν ακόμα και το κλείσιμο της εθνικής οδού.

 

Στον αντίποδα υπάρχει το παράδειγμα της Καρδίτσας:

Καρδίτσα: Πρόσφυγες και ντόπιοι μαζί απέναντι στην καταστροφή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια