«Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το παιδί να εισαχθεί στο νοσοκομείο και να υποβληθεί άμεσα στην αναγκαία νευροχειρουργική επέμβαση με ή χωρίς Α.Μ.Κ.Α με ή χωρίς Π.Α.Α.Υ.Π.Α.», σημειώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (O.E.N.Γ.Ε).

«Σύμφωνα με καταγγελίες της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ένα βρέφος Συριακής καταγωγής χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης. Μπορεί να στάθηκε “τυχερό” και να μην είχε το τραγικό τέλος του μικρού Αιλάν, του 3χρονου παιδιού που πνίγηκε ανοιχτά της Κω, του 5χρονου προσφυγόπουλου που σκοτώθηκε παίζοντας μέσα σε ένα χαρτόκουτο στη Λέσβο, του 9μηνου βρέφους που πέθανε από αφυδάτωση στο κολαστήριο της Μόριας, των χιλιάδων θαλασσοπνιγμένων προσφυγόπουλων στο Αιγαίο.

Έχει όμως την “ατυχία” να εμπίπτει στο “κενό” μεταξύ της παύσης έκδοσης Α.Μ.Κ.Α για αιτούντες άσυλο και στην έναρξη χορήγησης Π.Α.Α.Υ.Π.Α και να μην μπορεί να χειρουργηθεί, δεδομένου ότι το κόστος της επέμβασης για ανασφάλιστους είναι πολύ υψηλό», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (O.E.N.Γ.Ε).

Η ανακοίνωση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε

H O.E.N.Γ.Ε από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει την απάνθρωπη απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ να καταργήσει τη χορήγηση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες με αποτέλεσμα να αποκλείονται πρακτικά από την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Είχαμε μάλιστα αναδείξει συγκεκριμένες περιπτώσεις σοβαρά ασθενών, όπως την περίπτωση νεαρού με κακόηθες νόσημα που μετά την παρέμβασή μας αντιμετωπίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δια στόματος Υφυπουργού κ. Κοντοζαμάνη είχε, από τον 10/2019, δεσμευθεί, πως θα έλυνε το θέμα με την χορήγηση «κάρτα υγείας περίθαλψης αλλοδαπού» (ΚΥΠΑ).Η σχετική Κ.Υ.Α., που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 31/01/2019, προβλέπει ότι στους αιτούντες άσυλο που έχουν καταγραφεί μετά την 1/11/2019 αποδίδεται άμεσα Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α) Ωστόσο το σύστημα έκδοσης Π.Α.Α.Υ.Π.Α δεν έχει  τεθεί ακόμα σε λειτουργία και είναι άγνωστο πότε θα αρχίσει να χορηγείται, με τραγικές συνέπειες σε βάρος της υγείας των προσφύγων και των μεταναστών.

Ανάμεσα στα θύματα της απάνθρωπης πολιτικής σε βάρος των ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους,των κατατρεγμένων από τον πόλεμο και τη φτώχεια,βρίσκονται μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη.

Σύμφωνα με καταγγελίες της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ένα βρέφος Συριακής καταγωγής χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης.Μπορεί να στάθηκε «τυχερό» και να μην είχε το τραγικό τέλος του μικρού Αιλάν, του 3χρονου παιδιού που πνίγηκε ανοιχτά της Κω, του 5χρονου προσφυγόπουλου που σκοτώθηκε παίζοντας μέσα σε ένα χαρτόκουτο στη Λέσβο, του 9μηνου βρέφους που πέθανε από αφυδάτωση στο κολαστήριο της Μόριας, των χιλιάδων θαλασσοπνιγμένων προσφυγόπουλων στο Αιγαίο.

Έχει όμως την «ατυχία»να εμπίπτει στο «κενό» μεταξύ της παύσης έκδοσης Α.Μ.Κ.Α για αιτούντες άσυλο και στην έναρξη χορήγησης Π.Α.Α.Υ.Π.Α και να μην μπορεί να χειρουργηθεί,δεδομένου ότι το κόστος της επέμβασης για ανασφάλιστους είναι πολύ υψηλό.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες  ενέργειες ώστε το παιδί να εισαχθεί στο νοσοκομείο και να υποβληθεί άμεσα στην αναγκαία νευροχειρουργική επέμβαση με ή χωρίς Α.Μ.Κ.Α με ή χωρίς Π.Α.Α.Υ.Π.Α.

Ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης,δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια