Ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τους ξένους συνταξιούχους που αποφασίζουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα καθιερώνει η κυβέρνηση σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει την κατηγορία αυτή των αλλοδαπών πολιτών στη χώρα, όπως έκανε με τις διατάξεις του non dom φορολογικού κατοίκου για τους ξένους επενδυτές.

Με τις κινήσεις αυτές η κυβέρνηση επιβεβαιώνει γι’ άλλη μια φορά ότι η πολιτική της καθορίζεται με βάση την οικονομική κατάσταση των πολιτών, καθώς στις περιπτώσεις των μεταναστών που δεν έχουν χρήματα και καταφεύγουν στην Ελλάδα απελπισμένοι από την κατάσταση που βιώνουν στη χώρα τους, η αντιμετώπιση είναι πολύ διαφορετική.

Στον αντίποδα του ξύλου και των δακρυγόνων στα σύνορα, των επιθέσεων στα λιμάνια και της επιθετικής συμπεριφοράς στις βάρκες, των κάκιστων συνθηκών στους προσφυγικούς καταυλισμούς και των απάνθρωπων συμπεριφορών απέναντι στις οικογένειες των μεταναστών, η κυβέρνηση προσφέρει στους πλούσιους μετανάστες γη και ύδωρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται φορολόγηση με ενιαίο συντελεστή 7%. Οι ευνοϊκές διατάξεις θα εφαρμόζονται για τους συνταξιούχους που επιθυμούν να ζήσουν στην Ελλάδα, μεταφέροντας εδώ τη φορολογική τους κατοικία.

Είναι ένας τρόπος να προωθηθεί ο στόχος που συχνά έχει ονομαστεί «να γίνει η Ελλάδα η Φλόριντα της Ευρώπης».

Η ρύθμιση θα προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που συζητήθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Η ευνοϊκή ρύθμιση εφαρμόζεται κυρίως για συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι συνταξιούχοι δημοσίου κατά κανόνα φορολογούνται στη χώρα τους. Σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν οι συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια