της Φωτεινής Λαμπρίδη

Κορίτσια να μιλάτε. Όπως μίλησε η Ιωάννα Τούνη για το βίντεο από ιδιωτικές τις στιγμές, που έδωσε στη δημοσιότητα ένας πρώην φίλος της που τον γνωρίζει από τα 18 της. Να μιλάτε χωρίς ενοχές. Να μιλάτε γιατί αυτοί που πρέπει να νιώθουν ενοχές, είναι τα αρσενικά της πατριαρχίας που σας διαπομπεύουν. Μιλήστε και πείτε στην Ιωάννα ότι αυτός που πρέπει να κλάψει και να απολογηθεί, είναι εκείνος που την μάτωσε, εκείνος που περιφέρει το γυμνό της κορμί σαν τρόπαιο, όχι η ίδια.

Κορίτσια να μιλάτε. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σας τσαλακώνει, να σας κρεμάει στα μανταλάκια,  επειδή αφεθήκατε στην αγκαλιά του, επειδή κάνατε έρωτα μαζί του, επειδή τον εμπιστευτήκατε. Να μιλάτε για να κρύβονται εκείνοι στις τρύπες τους, να απολογούνται εκείνοι στα δικαστήρια, κι όχι εσείς. Να εγκαταλείπονται εκείνοι από τις γυναίκες τους, όχι εσείς.

Εσείς δεν φταίξατε. Δεν μπορεί να φταίει ένα κορίτσι που εμπιστεύεται έναν φίλο της από τα παλιά.

Κορίτσια να μιλάτε. Ακόμα κι αν νιώθετε προδομένες, κατακερματισμένες, ευσυγκίνητες. Ακόμα κι αν νιώθετε ότι πιαστήκατε κορόϊδα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν βίωσε την προδοσία. Υπάρχουν πολλές διαπομπευμένες όμως, που αυτοκτόνησαν την ώρα που οι ψευτόμαγκες θύτες τους συνεχίζουν την εγκληματική ζωή τους παίρνοντας τα εύσημα από τους όμοιους τους. Η σιωπή σας, η σιωπή όλων μας είναι αυτή που τους ενδυναμώνει.

Κορίτσια να μιλάτε, να υποστηρίζετε τη ζωή σας, την ελευθερία σας, το δικαίωμα σας να επιλέγετε πότε, με ποιον, πως και για πόσο. Να υποστηρίζετε τις φίλες σας και κάθε γυναίκα που βιώνει αυτή την κακοποίηση.

Να μη ντρέπεστε, μιλήστε για να μετατοπιστεί η ντροπή σε αυτούς στους οποίους ανήκει. Είναι πολύ μικρή η ζωή για να την χαρίσετε στους δεσμοφύλακες της πατριαρχίας.

Κορίτσια να μιλάτε. Για να μην φτάσετε στο σημείο να μην εμπιστεύεστε κανέναν. Μιλήστε και θα εμφανιστούμε γύρω σας όλοι και όλες όσες παλεύουμε για τα αυτονόητα δικαιώματα μας. Και θα δείτε ότι όχι απλά δεν είστε μόνες, αλλά έχετε μεγάλη παρέα.

Κορίτσια να μιλάτε. Δεν είναι εύκολο. Θέλει θάρρος να εκτεθείς σε έναν κόσμο που ξέρεις ότι η πλειοψηφία του θα σε δικάσει έστω κι αν δεν φταις. Μόνο και μόνο γιατί οι ρίζες της πατριαρχίας είναι βαθιές. Μόνο και μόνο γιατί η υποκρισία και η συντήρηση έχουν γίνει δεύτερη φύση. Μόνο και μόνο γιατί στο βάθος το ζηλεύουμε αυτό που ρεζιλεύουμε, που λέει και το τραγούδι. Μόνο και μόνο γιατί οι περισσότεροι έχουν μάθει να ζουν σαν τα αλυσοδεμένα ελεφαντάκια, που αυτοβούλως τραβούν τις αλυσίδες τους και πορεύονται.

Κορίτσια να μιλάτε όμως. Μέχρι να καταλάβουν ότι δεν τους παίρνει. Κι οι ίδιοι οι θύτες, αλλά και όσες και όσοι σας κοιτούν με περιφρόνηση, ενοχοποιώντας σας. Γιατί ήπιατε, γιατί γδυθήκατε γιατί επιλέξατε τον λάθος άνδρα. Η τιμή και η αξιοπρέπεια σας, δεν είναι στα χέρια κανενός.

Γι’ αυτό κορίτσια να μιλάτε. Είμαστε μαζί σας και είμαστε πολλές και πολλοί. Και για εμάς, όσοι και όσες επικρίνουν εσάς και όχι τους θύτες, ανήκουν σε έναν κόσμο που παλεύουμε να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Βοηθήστε μας να τον αφανίσουμε.

 

Πηγή: tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X