Σε καταγγελία για την προσπάθεια των υπηρεσιών της αστυνομίας και της κρατικής ασφάλειας να αποκομίσουν τις γνωματεύσεις των γιατρών για τον ξυλοδαρμό/βασανισμό του στις 8 Νοεμβρίου από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια, καταγγέλλει ο αναρχικός Λάμπρος Γούλας. Για τις απόπειρες, ενημερώθηκε κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού από υπάλληλο.

“Με ποιο δικαίωμα θα λάβουν αντίγραφο των διαγνώσεων των γιατρών που με εξέτασαν;” διερωτάται ο Λάμπρος Γούλας στη δήλωσή του, τονίζοντας ακόμη: “Με ενδιαφέρει όμως πολύ να μάθω ποιες είναι οι υπηρεσίες που ασχολούνται μαζί μου, τον λόγο της απασχόλησης τους με εμένα και πως γίνεται οποιαδήποτε υπηρεσία της αστυνομίας γουστάρει να πηγαίνει και να κάνει αίτηση για να λάβει γνωματεύσεις από ιατρικές εξετάσεις που αφορούν εμένα και μόνο.”

Ολόκληρη η δήλωση:

Σήμερα βρέθηκα στον ευαγγελισμό να κάνω αίτηση να πάρω τις γνωματεύσεις των γιατρών για τον ξυλοδαρμό/βασανισμό μου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στις 8 Νοεμβρίου που μας πέρασε. Συμπληρώνω το χαρτί, το δίνω στην ευγενέστατη κυρία που με περίμενε στο γραφείο και μου λέει:’ Ωχ, είναι γνωστό αυτό το όνομα, νομίζω το έχω ακούσει πρόσφατα πάλι. Κάτσε μισό λεπτό να τσεκάρω.’ Μπαίνει στον υπολογιστή και πατάει το ονοματεπώνυμο μου (έχοντας έναν πολύ όμορφο διάλογο για τον τόπο καταγωγής μου και για το πόσοι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο τους βαριά χτυπημένοι από τα ΜΑΤ το τελευταίο διάστημα), και τότε λέει’ Αχ ναι, μπράβο. Έχουν έρθει από δύο-τρεις υπηρεσίες της αστυνομίας και της ασφάλειας ακόμα και έχουν κάνει την ίδια αίτηση με εσένα! Θα πάρετε όλοι τα ίδια χαρτιά!’ Ειλικρινά δεν ξέρω από ποιες υπηρεσίες της αστυνομίας ενδιαφέρονται για το πόσο ξύλο έφαγα, αν είχα χτυπήματα σε ένα, δύο ή δέκα σημεία του σώματος μου και δεν με ενδιαφέρει κιόλας και πολύ. Με ενδιαφέρει όμως πολύ να μάθω ποιες είναι οι υπηρεσίες που ασχολούνται μαζί μου, τον λόγο της απασχόλησης τους με εμένα και πως γίνεται οποιαδήποτε υπηρεσία της αστυνομίας γουστάρει να πηγαίνει και να κάνει αίτηση για να λάβει γνωματεύσεις από ιατρικές εξετάσεις που αφορούν εμένα και μόνο. Και αν πούμε πως η κρατική ασφάλεια έχει το δικαίωμα να το κάνει(που δεν το έχει) καθώς αυτή ασχολείται με την σύλληψη μου, οι υπόλοιπες υπηρεσίες της αστυνομίας, που επαναλαμβάνω δεν έχω ιδέα ποιες είναι, τι δουλειά έχουν να κάνουν παρόμοια αίτηση; Με ποιο δικαίωμα θα λάβουν αντίγραφο των διαγνώσεων των γιατρών που με εξέτασαν; Ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα καταργήθηκε; Και αν ναι, πότε; Και τέλος πάντων, ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες;

Λάμπρος Γουλας
27/12/2019

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια