Ο Βαγγέλης Γέττος (κείμενο & αφήγηση) συμπράττει με Δημήτρη Σπύρου (μουσική & soundscape) με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας 2020 δημιουργώντας ένα μινιμαλιστικό video clip που ακολουθεί τις μεταμορφώσεις της ρωμαϊκής “Magna Mater”, της Μεγάλης Μητέρας, ανά τους αιώνες του ανθρώπινου πολιτισμού.

Από την Ρέα στην Παναγία και από την Αφροδίτη στην Ρήγαινα, η αυτονόητη προσφορά της μητέρας αποτελεί το αρχέτυπο που στηρίζει τις κοινωνίες. Ωστόσο, χιλιετίες μετά την πρώτη αποθέωση αυτής της προσφοράς, ο έμπρακτος σεβασμός της κοινωνίας, της πόλεως και της αρχής προς την προσφορά αυτή παραμένει κάθε άλλο παρά αυτοδίκαιος και δεδομένος.

Οι δύο δημιουργοί που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, συνδέθηκαν κατά στη διάρκεια της καραντίνας μέσα από τις συμπράξεις τους στα project του Cyprus Coalition Orchestra. Το clip δημιουργήθηκε επίσης σε συνθήκες εγκλεισμού.

Το κείμενο γράφτηκε και πρωτοδιαβάστηκε στις μουσικές παραστάσεις ”Κύπρος – Κρήτη – Ιρλανδία: Νήσοι εν Κινήσει” που έλαβαν χώρα στο Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου, στις 7 & 8 Φεβρουαρίου 2020, στη Λευκωσία.