Με τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και στο στήθος βρέθηκε ο αυτοαποκαλούμενος ως μεσάζων στη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια, λίγες μόλις ώρες προτού παραδώσει κρίσιμα στοιχεία.

Ο αυτοαποκαλούμενος ως μεσάζων στη δολοφονία, οδηγός ταξί, Μέλβιν Θέουμα, βρέθηκε στο διαμέρισμά του μέσα σε μία λίμνη αίματος, παρά το γεγονός ότι στο σπίτι του υπήρχε αστυνομική προστασία επί 24ωρου βάσεως.

Στον Θέουμα είχε αποδοθεί χάρη τον Νοέμβριο, ώστε να αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες για τη δολοφονία που συγκλόνισε τη χώρα από τον Οκτώβρη του 2017.

Τα στοιχεία που είχε δώσει ενοχοποιούν τον επιχειρηματία Γιόργκαν Φένες, ο οποίος θεωρείται ως ο εγκέφαλος πίσω από τη δολοφονία.

Η αστυνομία, πάντως, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο Θέουμα αυτοτραυματίστηκε.

Αναφορές στα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν ότι ο μάρτυρας κλειδί φέρει τραύματα στις φωνητικές του χορδές και στην κοιλιακή του χώρα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγες ώρες προτού ο Θέουμα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου της Βαλέτα για να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Ο πρώην ταξιτζής υποστηρίζει ότι έδρασε ως μεσάζων, πληρώνοντας τρεις άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έβαλαν την βόμβα στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια