Στην ηπειρωτική Ελλάδα θα μεταφερθούν από τη Χίο όλοι οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι θεωρούνται κρατούμενοι, ενώ παράλληλα όσοι έρχονται στο εξής θα κρατούνται σε κάποιο σημείο προσωρινά και άμεσα θα φεύγουν.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα της Χίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης  διεμήνησε στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Χίο, τον  κ. Παντελή Μπουγδάνο και τον δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, κατά την αιφνίδια και εν κρυπτώ άφιξή του στο νησί και την σύσκεψη, παρουσία και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, περί τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Μαρτίου 2020.

Στην σύντομη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, κατά πάσα πιθανότητα σε στρατιωτική εγκατάσταση του νησιού και η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχισθεί ομαλά η διαδικασία εξέτασης του ασύλου στην ΒΙΑΛ, η οποία ως γνωστόν είναι από χθες αποκλεισμένη.

Κάλεσε τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης να υποβάλουν προτάσεις για την δημιουργία κλειστής δομής, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν η κυβέρνηση παγώνει πλήρως τον σχεδιασμό της για το Αίπος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια