Τροφή για σκέψη έδωσε με σημερινή της ανάρτηση η Ναταλία Γερμανού, σχολιάζοντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογές αξιολόγησης των διανομέων. Όπως ανέφερε είναι “ωραίο που στις εφαρμογές delivery αξιολογώ -μεταξύ άλλων- τη συμπεριφορά διανομέα, εξίσου ωραίο όμως θα ταν, να μπορούσε και ο διανομέας να αξιολογήσει τη δική μου : αν φέρομαι ευγενικά, αν αφήνω παραπάνω φιλοδώρημα όταν τον κουβαλάω με βρωμόκρυο ή βροχή κλπ.”

Η ανάρτηση γνώρισε σημαντική απήχηση, μετρώντας πάνω από 100 κοινοποιήσεις, ενώ ανάμεσα στα σχόλια που ακολούθησαν ξεχωρίζει εκείνο μιας εργαζόμενης στον κλάδο, η οποία μοιράστηκε την εμπειρία της από παλιότερα που δούλευε τις ημέρες των εορτών: “Όταν δούλευα τέτοια μέρα από τους 100 πελάτες οι 80 δν σου έλεγαν χρόνια πολλά. Δύο λέξεις με τόση σημασία όταν είσαι εκεί για να τους εξυπηρετήσεις. Για ευχαριστώ ούτε λόγος. Κι ερχόταν ένας/μία & μοναδικος/η & σε έκανε να ξεχάσεις όλους τους προηγούμενους. Χρόνια πολλά με υγεία.”

Η κουβέντα συνεχίζεται ακόμη κι είναι πολύ θετικό ότι ξεκίνησε από ένα πρόσωπο που παρακολουθεί πολύς κόσμος και δεν βρίσκεται εντός του κινηματικού χώρου.

Εμείς, μόνο, θα προσθέταμε ότι καλό θα ήταν να υπάρχει μια αντίστοιχη διαδικασία και για τον εργοδότη του εκάστοτε διανομέα. Μια πλατφόρμα καταγραφής που θα αξιολογείται η συμπεριφορά του στον εργαζόμενο. Αν τον πληρώνει δηλαδή στην ώρα του, αν του ασκεί πίεση για γρήγορες παραδόσεις που έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνει σε μεγαλύτερο ρίσκο η ζωή του, αν του παρέχει τα απαιτούμενα μέσα προστασίας, αν του καταβάλλει τα επιδόματα και τις υπερωρίες, αν του κολλάει κανονικά ένσημα, αν τον πληρώνει μ’ έναν μισθό που αντιστοιχεί στις δυσκολίες του επαγγέλματος.

Η ανάρτηση της Ναταλίας Γερμανού

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια