Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαντωνίου, τη στιγμή που ο κόσμος αποχωρούσε από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου άφησε πανό, λουλούδια και κεριά, οι αστυνομικοί κυνήγησαν την «ουρά» της πορείας που αποχωρούσε ειρηνικά.


Αυτή τη στιγμή βρίσκεται αρκετός κόσμος εγκλωβισμένος σε πολυκατοικίες στην Τσαμαδού. Η αστυνομία έχει μπλοκάρει τον δρόμο και δεν επιτρέπει σε δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σημείο.

Αίσθηση προκαλεί τα βίντεο που δημοσιεύει το avgi.gr και δείχνουν πάνω από 10 αστυνομικούς να τραμπουκίζουν πολίτη στην πλατεία Εξαρχείων.

«Είναι δουλειάς να πατάτε το κεφάλι ενός ανθρώπου κάτω;» φώναξε ένας κάτοικος, για να λάβει την προκλητική απάντηση αστυνομικού ο οποίος έγνεψε θετικά.

Αφού τον τραμπούκισαν και τον χτύπησαν, τον προσήγαγαν, συνεχίζοντας μάλιστα το κρεσέντο αυταρχισμού, καθώς τον έβαλαν σηκωτό μέσα στο περιπολικό.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με καταγγελίες, στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Τοσίτσα αστυνομικοί έπιασαν μία γυναίκα και αφού την έριξαν κάτω, την τραμπούκιζαν με τα γκλοπ. Στα χέρια τους έπεσε λίγο πιο πέρα και ένα άλλο άτομο.

Ο επικεφαλής της διμοιρίας απαντώντας στον δημοσιογράφο του avgi.gr, ισχυρίστηκε ότι η επίθεση έγινε επειδή οι διαδηλωτές δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Κάτι το οποίο ωστόσο είναι ψευδές, καθώς ο κόσμος φορούσε μάσκες, ενώ κρατούσε και τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Μάλιστα ανέφερε ότι θα γίνει επέμβαση στις πολυκατοικίες, αν διαπιστωθεί ότι όσοι βρίσκονται δεν διαμένουν εκεί.

Αποκλεισμένος κόσμος στα Εξάρχεια

Πηγή: Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια