Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ «πίκρανε» την Τρίτη τους Ρεπουμπλικάνους που αξίωναν την ακύρωση έως και 2,5 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων στην Πενσιλβάνια, με τους δικαστές να αρνούνται να εμποδίσουν την επισημοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία.

Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα του Μάικ Κέλι, συμμάχου του Τραμπ, και άλλων Ρεπουμπλικανών της Πενσιλβάνια που υπέβαλαν ένσταση μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι η επέκταση της επιστολικής ψήφου ήταν παράνομη βάσει του πολιτειακού νόμου. Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπήρξαν σημαντικές διαφωνίες από κανέναν από τους δικαστές στο δικαστήριο, παρότι αυτό έχει συντηρητική πλειοψηφία 6-3, συμπεριλαμβανομένων τριών δικαστών διορισμένων από τον Τραμπ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει επίσης να αποφασίσει τι θα κάνει με μια άλλη υπόθεση που σχετίζεται με τις εκλογές. Το προπύργιο των Ρεπουμπλικανών Τέξας, ελπίζοντας να βοηθήσει τον Τραμπ, προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση για την ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Πενσιλβάνια και σε τρεις ακόμα πολιτείες (Τζόρτζια, Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν), καταθέτοντας αγωγή εναντίον τους απευθείας στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι Ρεπουμπλικανοί ισχυρίζονται ότι το καθολικό πρόγραμμα για την επιστολική ψήφο που ψηφίστηκε από το νομοθετικό σώμα της Πενσιλβάνια το 2019, επιτρέποντας στους ψηφοφόρους να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο για οποιονδήποτε λόγο, παραβίασε το Σύνταγμα της πολιτείας.

Σημειώνεται ότι πριν από τις εκλογές, ο Τραμπ προέτρεπε τους υποστηρικτές του να μην ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου, προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς περί εκλογικής απάτης.

*Από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια