Νέο εξαιρετικό ρεπορτάζ από τον Αποστόλη Φουρνατζόπουλο. Αυτή τη φορά από το Κουκάκι.

“Και πρέπει να πούμε για τις καταλήψεις αυτές στο Κουκάκι -γιατί προβάλλεται από κάποια ΜΜΕ, είναι κι η γραμμή της κυβέρνησης, ειδικά η γραμμή του Άδωνι Γεωργιάδη: εγώ θέλω την αστυνομία να μπουκάρει όπου θέλει, έτσι με ένα πολύ χουντικό εσάνς- πρέπει να πούμε ότι αυτές οι καταλήψεις λειτουργούν ως καταλήψεις στέγης σε μια περιοχή που έχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ενοικίαση σπιτιών, λόγω του Airbnb, διάφορων Κινέζων επενδυτών που έχουν αγοράσει κοψοχρονιά ολόκληρα διαμερίσματα και τα δίνουν σε τουρίστες, καταστρέφοντας έτσι τις ευκαιρίες του μέσου Έλληνα να μπορέσει να βρει ένα σπίτι να νοικιάσει. Άμα ρωτήσετε ειδικά νέους που έτσι έχουν μικρότερα εισοδήματα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις κάπου να μείνεις λόγω του Airbnb.

Αυτή η περιοχή εδώ, το Κουκάκι, μαστίζεται από αυτό το φαινόμενο. Κάποιοι ως πολιτική αντίδραση, έχουν κάνει κάποιες καταλήψεις στέγης. Μένουν δηλαδή μέσα. Επίσης να πω ότι λειτουργεί δημόσιο πλυντήριο, δηλαδή μπορεί να πάει ένας άνθρωπος τζάμπα να πλύνει ρούχα, πιάτα, οτιδήποτε. Έχει δανειστική βιβλιοθήκη. Διοργανώνει πολιτιστικά δρώμενα. Δηλαδή δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται έτσι και πίσω από μια ταμπέλα “μπαχαλάκιας” να βάζουμε όλα αυτά τα φαινόμενα, γιατί είναι άνθρωποι οι οποίοι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο πολύ περισσότερο από άλλους. Χρυσοχοΐδηδες, Γεωργιάδηδες και διάφορους τέτοιους.”

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια