Η απόσυρση των Κουβανών γιατρών από τη Βραζιλία μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Ζάιρ Μπολσονάρο προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στις υπηρεσίες υγείας της χώρας, αλλά αυτό δε φαίνται να πτοεί ιδιαίτερα τον νέο πρόεδρο της χώρας.

Από το πρόγραμμα της εργασίας των Κουβανών γιατρών εξυπηρετούνται 3228 δήμοι στη Βραζιλία από τους οποίους 611 κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν χωρίς επαγγελματία γιατρό. Είναι οι δήμοι που έχουν στο δυναμικό τους μόνο τέτοιους.

Οταν ο Μπολσονάρο ρωτήθηκε σχετικά, προτίμησε να επιτεθεί στην Κούβα: “Δεν μπορούμε να έχουμε Κουβανούς δούλους σ’ αυτές τις θέσεις και δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε την κουβανέζικη δικτατορία. Το θέμα θα λυθεί. Αλλά υπάρχουν πόλεις που απέλυσαν τους Βραζιλιάνους γιατρούς για να πάρουν Κουβανούς”.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα της λύσης, ο Μπολσονάρο είπε “ότι ακόμα δεν είμαι πρόεδρος, θα αναλάβω την Πρωτοχρονιά αλλά η κυβέρνηση Τεμέρ εργάζεται ήδη πάνω σ’ αυτό. Η εργασία όμως δεν θα γίνει δουλεία”.

Ο νέος πρόεδρος, τέλος, υπερασπίστηκε την επιλογή του να τοποθετήσει στο Υπουργείο Γεωργίας τη Συνταγματάρχη Τερέζα Κριστίνα παρά το γεγονός ότι δημοσιεύματα τη θέλουν να έχει κάνει φορολογικές “χάρες” σε μεγάλη εταιρία τροφίμων.

πηγή: tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X