«Ντου» στην πλατεία Εξαρχείων με άγριες διαθέσεις κατά περαστικών και κατοίκων έκαναν οι διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ που περικυκλώνουν καθημερινά τη γειτονιά. Περικύκλωσαν το καφενείο στη γωνία στην πλατεία, αλλά μετά από παρέμβαση δικηγόρου αποφεύχθηκε η προσαγωγή περίπου 30 ατόμων.

Με αφορμή την επίθεση με μολοτόφ σε διμοιρία στην Τρικούπη, όλες οι δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ που βρίσκονται περιμετρικά των Εξαρχείων έφτασαν μέχρι την πλατεία, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για χρήση χημικών και κρότου λάμψης και πέντε προσαγωγές περαστικών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχαν περικυκλώσει το γωνιακό καφενείο επί της Τσαμαδού στην πλατεία και απειλούσαν να προχωρήσουν στην προσαγωγή περίπου 30 ατόμων που βρίσκονταν μέσα. Οι παρευρισκόμενοι εντός του καφενείου εμπόδισαν την αστυνομία να εισέλθει, ενώ μετά από παρέμβαση των δικηγόρων Γιάννας Κούρτοβικ και Άννυς Παπαρούσσου οι αστυνομικοί περίμεναν ένταλμα από εισαγγελέα για να εισέλθουν στο χώρο.

Στο βίντεο η προσπάθεια των ΟΠΚΕ να μπουν στο καφενείο:

Μετά από επικοινωνία με άτομο που ήταν μέσα στο καφενείο, οι δυνάμεις των ΟΠΚΕ αποχώρησαν, καθώς δεν δόθηκε το ένταλμα από τον εισαγγελέα.

Μόλις όμως ο αλληλέγγυος κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος απ’ έξω χειροκρότησε μετά την αποχώρηση των αστυνομικών, τότε αυτοί ξαναγύρισαν χτυπώντας και κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις.

Υπάρχουν ακόμα καταγγελίες στα social media για αγριότητες των αστυνομικών σε περαστικούς.

Δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές ατόμων που κάθονταν στα σκαλιά που οδηγούν στον λόφο του Στρέφη επί της οδού Καλλιδρομίου. Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια