Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reuters, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων δημάρχων του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, που είχαν εκλεγεί στα αξιώματα τους τον Μάρτιο του 2019. Το καθεστώς Ερντογάν τους συνέλαβε και «τους έπαψε προσωρινά από τα καθήκοντα τους», με πρόφαση ότι συνδέονται με το ΡΚΚ, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει πάψει από τον Μάρτιο του 2019 δεκάδες από τους 65 δημάρχους που είχαν εκλεγεί με το ΗDP, με την πρόφαση πως συμμετείχαν σε σχεδιασμούς κατά της κυβέρνησης, αντικαθιστώντας τους με δικούς τους δημάρχους. Η Άγκυρα έχει συλλάβει χιλιάδες μέλη του HDP αλλά και κάποιους από τους ηγέτες του κόμματος. Ενδεικτικό είναι ότι ο ηγέτης του κόμματος, Σελαχατίν Ντερμιτάς, βρίσκεται φυλακισμένος από το 2016.

Πηγή: press project

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X