Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έχει απαγορεύσει ρητά στους οδηγούς να φορούν μπλουζάκια με μηνύματα όταν ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών.

Ο Hamilton, ωστόσο, παράκουσε αυτή την «οδηγία», καθώς τόσο πριν από τον αγώνα της Τοσκάνης, όσο και κατά τη διαδικασία της απονομής των τροπαίων, φορούσε ένα μαύρο κοντομάνικο που έγραφε «Arrest the cops who killed Breonna Taylor» αναφερόμενος στην δολοφονίας της μαύρης Breonna Taylor για την οποία οι δράστες – αστυνομικοί κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η FIA δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει σε οποιονδήποτε, ακόμα και σε έναν εξάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, να περνά οποιουδήποτε είδους κοινωνικό ή πολιτικό μήνυμα, δίχως να έχει δώσει νωρίτερα τη συγκατάθεσή της.

Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να κληθεί ο Hamilton για να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτή την πρωτοβουλία του.

Εμείς να πούμε ένα μπράβο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια