Σε ανοικτή του επιστολή στο διαδίκτυο, ο γνωστός καλλιτέχνης στηλιτεύει την καταστροφή, που κατ’ αυτόν δρομολογεί ο Τραμπ, «των κοινών μας φυσικών πηγών, του περιβάλλοντός μας και των σχέσεών μας με τους φίλους μας σε όλον τον κόσμο».

«Είστε μία ντροπή για τη χώρα μου», ξιφουλκεί ο Νιλ Γιανγκ.

«Δεν κρίνω όσους σας ψήφισαν. Στηρίζω το δικαίωμά τους να εκφράζονται, ακόμη κι όταν τους έχουν πει ψέμματα και πίστευσαν στις απάτες αυτές, αυτοί είναι αληθινοί Αμερικανοί», προσθέτει ο 74χρονος τραγουδοποιός.

Ο Καναδός στην καταγωγή του Γιανγκ, που για πολλές δεκαετίες διαμένει στις ΗΠΑ πρόσφατα πήρε την αμερικανική υπηκοότητα προκειμένου να μπορέσει να ψηφίσει στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Στην επιστολή του, ο Γιανγκ καλεί τους πάντες να στηρίξουν τον Σάντερς, εκτιμώντας πως ο Δημοκρατικός υποψήφιος επιδικώκει «να προστατεύσει άμεσα το μέλλον των παιδιών μας».

Επίσης, ο μουσικός επέκρινε τη χρήση τραγουδιών του από το επιτελείο του Τραμπ στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, καίτοι παραδέχεται πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το απαγορεύσει.

«Κάθε φορά που το Keep on Rockin’ in a Free World (Συνέχισε να ροκάρεις σ’ έναν ελεύθερο κόσμο), ή κάποιο άλλο από τα τραγούδια μου ακούγεται στις συγκεντρώσεις μου, ελπίσω πως καταλαβαίνεται το νόημα της φωνής μου. Είναι η φωνή ενός αμερικανού πολίτη που πληρώνει τους φόρους του και που δεν σας υποστηρίζει», υποπγραμμίζει ο Γιανγκ.

Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει δηλώσει πως του αρέσει ιδιαίτερα η μουσική του Γιανγκ: «άκουγα τη μουσική του για πολλά χρόνια», είχε δηλώσει το 2008 στο περιοδικό Rolling Stone.

Με πάνω από 40 δίσκους στο ενεργητικό του, ο Νιλ Γκανγκ κυκλοφόρησε πέρυσι το άλμπουμ «Κολοράντο», αφιερωμένο στην προστασία του κλίματος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια