Σε 170 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσια Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων 27 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και 9 εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Παράλληλα 51 κρούσματα εντοπίστηκαν την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης , εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Τα κρούσματα στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της χώρας:

– 1 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου
– 1 στην Π.Ε. Έβρου
– 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
– 1 στην Π.Ε. Ηλείας
– 1 στην Π.Ε. Ημαθίας
– 4 στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
– 2 στην Π.Ε. Καβάλας
– 2 στην Π.Ε. Καρδίτσας
– 2 στην Π.Ε. Καστοριάς
– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 14 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα
– 5 στην Π.Ε. Κυκλάδων
– 1 στην Π.Ε. Λασιθίου
– 3 στην Π.Ε. Λέσβου
– 1 στην Π.Ε. Μαγνησίας
– 2 στην Π.Ε. Μεσσηνίας
– 4 στην Π.Ε. Πέλλας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
– 3 στην Π.Ε. Πιερίας
– 1 στην Π.Ε. Πρέβεζας
– 1 στην Π.Ε.Ροδόπης
– 1 στην Π.Ε. Σερρών
– 2 στην Π.Ε. Τρικάλων
– 1 στην Π.Ε. Φλώρινας
– 3 στην Π.Ε. Χανίων
– 1 στην Π.Ε Χίου

και 5 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.819, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες. Τα 1.886 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.009 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα 31 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Εννέα (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X