Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δίστασε να καταδικάσει την ακροδεξιά, όταν του ζητήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου προεκλογικού debate με τον Τζο Μπάιντεν ενόψει των Αμερικανικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο συντονιστής, Wallace, απευθύνθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, ρωτώντας τον: “Είστε πρόθυμος, απόψε, να καταδικάσετε κάθε υπέρμαχο της Άριας φυλής, κάθε πολιτοφυλακή και να παραδεχτείτε πως οι δυνάμεις αυτές οφείλουν να κατασταλούν;”

Ο Τραμπ δίστασε. “Σχεδόν όλα όσα βλέπω προέρχονται από την αριστερά, όχι από τη δεξιά”, απάντησε αρχικά, υπεκφεύγοντας.

Ο συντονιστής με την υποστήριξη του Μπάιντεν, πίεσαν για ακόμα μια φορά τον Τραμπ. “Καταδίκασέ τους”, του είπαν.

“Πώς θέλετε να τους αποκαλέσουμε; Δώστε μου ένα όνομα”, επέμεινε ο πρόεδρος Τραμπ. “Proud Boys”, απάντησε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος σε γνωστή ακροδεξιά ομάδα με δράση στις ΗΠΑ.

“Proud Boys, κάντε πίσω και αναμείνατε (Proud Boys, stand back and stand by)”, ήταν η απάντηση “καταδίκης” του Τραμπ.

Οι “Proud Boys”, τακτικά υποστηρίζουν αντιμουσουλμανικές, αντιμεταναστευτικές και μισογυνιστικές θέσεις. Έχουν χαρακτηριστεί “Oμάδα μίσους” από το Southern Poverty Law Center.

Τα μέλη της οργάνωσης, όχι μόνο έσπευσαν να μοιραστούν τα ενθαρρυντικά τελικά λόγια του Τραμπ, αλλά τα χρησιμοποίησαν ώστε να δομήσουν το νέο logo της οργάνωσής τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X