Με 158 ναι και 125 όχι ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο Κεραμέως – Στο Σύνταγμα διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί

Ολοκληρώθηκε, ύστερα από δύο ημέρες συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής και κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από αίτημα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, η ψηφοφορία «επί της αρχής» του νομοσχεδίου αλλά και επί ορισμένων άρθρων (διαγωγή, τράπεζα θεμάτων, ανάδειξη πρυτανικών αρχών, εισαγωγή ακαδημαϊκού κριτηρίου στις μετεγγραφές, διαδικασία ίδρυσης ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών) διεξήχθη ονομαστικά, ενώ κατά του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25.

Επί της αρχής το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το σώμα της Ολομέλειας με 158 ψήφους υπέρ, 124 κατά, ενώ σε σύνολο 282 ψηφισάντων δεν σημειώθηκε κανένα «παρών». Στο σύνολό τους, επίσης, υπερψηφίστηκαν και τα άρθρα που τέθηκαν σε ξεχωριστή ψηφοφορία.

Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ζητώντας από την ηγεσία του υπ. Παιδείας να πάρει πίσω το αντιεκπαιδευτικό, όπως τονίζεται στις ανακοινώσεις τους, νομοσχέδιο.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού) και παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, ενώ στην κινητοποίηση δίνουν το «παρών» πρωτοβάθμια σωματεία και σύλλογοι εκπαιδευτικών.

Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών – 10 Ιουνίου 2020

Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών και φοιτητών έξω από την Βουλή την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Gepostet von alfavita am Donnerstag, 11. Juni 2020

 

*Από το alfαvita.gr

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια