Βέλη κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. εξαπολύει η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, με αφορμή τα χαστούκια στον 11χρονο Ρομά. Κάνουν λόγο για «καλλιέργεια ρατσιστικών συμπεριφορών» και «υπόθαλψη γενικευμένης καταστολής ενάντια στο λαό».

Τι αναφέρει η ανακοίνωσή τους:

«Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που χαστούκισε τον 11χρονο Ρομά δεν είναι ο μοναδικός υπαίτιος για την επαίσχυντη και καταδικαστέα πράξη του. Συνυπεύθυνοι είναι ο αρμόδιος υπουργός και η ηγεσία της αστυνομίας. Αυτοί με τους λόγους και τα έργα τους, «ντοπάρουν» τους αστυνομικούς σε απαράδεκτες και παράνομες συμπεριφορές και υποθάλπουν τη γενικευμένη καταστολή ενάντια στο λαό.

Σε ένα αστυνομικό σώμα που καλλιεργούνται ρατσιστικές συμπεριφορές ενάντια στους Ρομά, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και γενικότερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το «φούσκωμα» των μυαλών αστυνομικών με κακή εκπαίδευση και ψυχολογία, μόνο σε αυτές και χειρότερες συμπεριφορές καταλήγει.

Γνωρίζουμε καλά, ότι τέτοια περιστατικά είναι η κορυφή του παγόβουνου, αφού επικρατεί η παγιωμένη τακτική της συγκάλυψης, όχι μόνο από τους συναδέλφους των υπαιτίων αστυνομικών, αλλά κυρίως από τους προϊσταμένους τους και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προ-Πο.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών που βιώνουν καθημερινά την εγκληματικότητα και τους κινδύνους της υπηρεσίας στη Δυτική Αττική, καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές. Τους καλούμε να αναπτύξουν πρωτοβουλίες για να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση λύσεις σ’ αυτά, απομονώνοντας όσους υποθάλπουν το ρατσισμό και την αυθαιρεσία στην υπηρεσία τους».

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

*Από την Εφ.Συν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X