Πώς τα φέρνει η ζωή. Ελάχιστα λεπτά πριν την ανακοίνωση για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου, διάβαζα στο βιβλίο του Γιάννη Φούντα “Εξάρχειων Αλφαβητάριο” μία λιγότερο γνωστή ιστορία για εκείνον, για το βιβλιοπωλείο-στέκι “Βέγας”, το οποίο είχε ανοίξει μετά την αποφυλάκισή του μεσούσης της Χούντας. Την παραθέτω αυτολεξεί:

“Βέγας. Βιβλιοπωλείο-Στέκι μετά εκδόσεων που άνοιξε μετά την αποφυλάκισή του μεσούσης της Χούντας ο… πράκτορας του Χάους, Μανώλης Γλέζος στην οδό Ιπποκράτους 4 (μεταξύ Ακαδημίας και Σόλωνος) όπου δέσποζε τοιχοκολλημένη η αντιδογματική ρήση “Timeo hominem unius libri”, τουτέστιν “Να φοβάσαι τον άνθρωπο του ενός βιβλίου”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια