Σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για τον Άρη Πορτοσάλτε προχώρησε ο Συράκος – Ιωάννης Κεσέν, ο πρώην ιερέας ο οποίος έγινε πρόσφατα ευρύτερα γνωστός για το βίντεο στο οποίο εξηγεί τους λόγους που “πέταξε τα ράσα”.

Όπως είχε ανακοινώσει από το πρώτο εκείνο βίντεο, στόχος του είναι να συνεχίσει να εκφράζει τις απόψεις του με αυτό τον τρόπο και αυτή τη φορά επέλεξε να ασχοληθεί με τον Άρη Πορτοσάλτε, με αφορμή τις μισαλλόδοξες τοποθετήσεις του για το παιδάκι που λιποθύμησε στον Πύργο Ηλείας και για τους πρόσφυγες που πνίγονται στο Αιγαίο.

Λέει ο Συράκος – Ιωάννης Κεσέν: Όταν ήμουν μικρός, πώς τα φέρνει η ζωή, είχε τύχει η μάνα μου να δουλεύει μαζί με την τότε γυναίκα του Άρη Πορτοσάλτε του δημοσιογράφου που τότε ήταν ένας αφανής δημοσιογράφος, με φράπα το μαγουλάκι… Είχαμε πάει λοιπόν στο σπίτι τους και θυμάμαι μια τεράστια-τεράστια βιβλιοθήκη και μάλιστα μου είχε κάνει δώρο κι αυτό το βιβλίο, το οποίο κατά τραγική ειρωνεία ήταν το εγχειρίδιο μαρξιστικής φιλοσοφίας. Εμένα Άρη Πορτοσάλτε, στη ζωή μου με βοήθησε πάρα πολύ αυτό το βιβλίο που μου ΄χες κάνει τότε δώρο, μ’ εσένα δεν ξέρω τι έγινε στην πορεία, πώς στράβωσε η φάση…”

Στη συνέχεια ο πρώην ιερέας και πλέον ενεργός ακτιβιστής για την ελευθερία του σώματος και του ανθρώπου, αφιέρωσε στον δημοσιογράφο το ποίημα του Τόλη Νικηφόρου “Όταν πεθαίνει ένα παιδί”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια