Καθοριστική για το μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας είναι η αποψινή εκλογική μάχη, μεταξύ του Εργατικού Κόμματος και του Συντηρητικού. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν τον Μπόρις Τζόνσον να προηγείται, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η ψαλίδα περιορίστηκε πολύ. Στην εξέλιξη, έχουν συμβάλλει πολύ οι πετυχημένες περιοδείες του Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος συμπλήρωσε σ’ ένα 24ωρο έναν προεκλογικό μαραθώνιο 82 ομιλιών και συγκεντρώσεων στη Βόρεια και κεντρική Αγγλία.

Σε μία από τις επισκέψεις του επικεφαλής των Εργατικών στις βρετανικές γειτονιές, οι μαθητές ενός σχολείου τον υποδέχτηκαν φωνάζοντας το όνομα του κόμματος. Εκείνος τα ευχαρίστησε και στη συνέχεια τους ζήτησε να επιστρέψουν στο μάθημά τους. Το χιουμοριστικό στιγμιότυπο αποτελεί μέρος προεκλογικού σποτ που ανέβασε πριν λίγη ώρα ο Τζέρεμι Κόρμπιν και στο οποίο προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν. “Ξέρω πως έχει λίγη υγρασία και κρύο σήμερα, όμως η Δημοκρατία πρέπει να επικρατήσει παρά τον καιρό”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκόπηση του YouGov σε επίπεδο εκλογικών περιφερειών, η οποία δημοσιεύθηκε χθες, τα ποσοστά των Συντηρητικών παραμένουν σταθερά στο 43%, ενώ οι Εργατικοί ανέβηκαν στο 34%, έχοντας κερδίσει σε σχέση με την προηγούμενη φορά δύο μονάδες.

Σύμφωνα πάλι με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM που διεξήχθη για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η απόσταση μεταξύ των δύο κομμάτων βρίσκεται στις 6 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς οι Συντηρητικοί παρέμειναν στο 42%, τη στιγμή που οι Εργατικοί ανέβηκαν στο 36%. Οι ευρωπαϊστές της Ένωσης Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχασαν μια μονάδα και λαμβάνουν 12%, ενώ το Κόμμα Brexit παραμένει σταθερά στο 3%.

Το σπότ του Τζέρεμι Κόρμπιν

Get back to your lessons.

Get back to your lessons.

Gepostet von Jeremy Corbyn am Donnerstag, 12. Dezember 2019

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια