Επιβεβαιώνουν οι γερμανικές αρχές τα ακροδεξιά, ρατσιστικά κίνητρα του δράστη πίσω από τις επιθέσεις σε καταστήματα με ναργιλέδες στην πόλη Χανάου της Έσσης, όπου τουλάχιστον εννέα άτομα έχασαν στη ζωή τους.Μερικοί από αυτούς είχαν τουρκική καταγωγή.

Ο δράστης αυτοκτόνησε, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, αφότου σκότωσε και τη μητέρα του στο σπίτι.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης είχε ακροδεξιό, ακραίο παρελθόν», ενώ ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης είπε ότι υπήρχε έδαφος για ξενοφοβικό κίνητρο.

Προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν και η επιστολή και το βίντεο που είχε αφήσει πίσω του ο δράστης, τον οποίο γερμανικά μέσα αναφέρουν ως Τομπίας Ρ. Στην επιστολή του ο Τομπίας έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εξοντωθούν κάποιοι άνθρωποι, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια