Ρατσιστική επίθεση σε βάρος μετανάστη πακιστανικής καταγωγής στα Κάτω Πατήσια καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Μεταξύ άλλων αναφέρει πως το θύμα δέχθηκε χτύπημα με σιδηρογροθιά και του κατάφερε ένα χτύπημα μόλις λίγα εκατοστά πάνω από το ένα του μάτι.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση ομάδα φασιστοειδών βγήκε από ένα αυτοκίνητο στην Λ.Ιωνίας και Σερίφου και επιτέθηκαν με αγριότητα στον μετανάστη Αντνάν Μπατ βρίζοντας τους Πακιστανούς.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης με το κλείσιμο των συνόρων, την αναστολή της διαδικασίας ασύλου, τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχει ανοίξει το δρόμο για τους φασίστες για να ξαναβγούν στους δρόμους με επιθέσεις».

Παράλληλα, καταγγέλλεται πως η Αστυνομία «συγκαλύπτει τη δράση αυτής της ομάδας που δρα στο φως της μέρας σε μια περιοχή όπου δεκάδες αστυνομικοί περιπολούν καθημερινά».

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ: 

Την Τετάρτη στις 2μμ ο μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν Αντνάν Μπάτ, ενώ κατευθυνόταν προς τον σταθμό Κάτω Πατησίων δέχτηκε επίθεση από μία τριάδα φασιστοειδών.

Οι δράστες βγήκαν από ένα αυτοκίνητο Οπελ μαύρο στην Λ.Ιωνίας και Σερίφου και επιτέθηκαν με αγριότητα στον Αντνάν Μπατ βρίζοντας τους Πακιστανούς. Ο ένας ήρθε απο μπροστά και άρχισε  να τραβάει το τσαντάκι που είχε περασμένο στο σώμα του και άλλοι δύο  τον τραβάγανε από πίσω. Ένας είχε σιδηρογροθιά και του κατάφερε ένα χτύπημα μόλις λίγα εκατοστά πάνω από το μάτι. Γρονθοκοπήθηκε άλλες 14 φορές τουλάχιστον στο κεφάλι και στο σώμα ενώ η τριάδα χτυπούσε σαν αγέλη τον πεσμένο άνθρωπο.

Μία γυναίκα σταμάτησε και βγήκε από το αυτοκίνητο της και έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή. Ειδοποίησε μάλιστα την Άμεση Δράση η οποία κατέφθασε μετά από μισή ώρα με περιπολικό που μετέφερε τον τραυματισμένο μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Λαύρας.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα» έχει καταγγείλει δεκάδες περιστατικά με τριμελή ομάδα φασιστοειδών που επιτίθενται σε μετανάστες στην περιοχή χωρίς η Αστυνομία να έχει προχωρήσει σε καμιά σοβαρή έρευνα.

Η κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης με το κλείσιμο των συνόρων, την αναστολή της διαδικασίας ασύλου, τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχει ανοίξει το δρόμο για τους φασίστες για να ξαναβγούν στους δρόμους με επιθέσεις.

Η Αστυνομία συγκαλύπτει την δράση αυτής της ομάδας που δρα στο φως της μέρας σε μια περιοχή όπου δεκάδες αστυνομικοί περιπολούν καθημερινά.

Είναι ώρα το αντιφασιστικό κίνημα να αναλάβει τις πρωτοβουλίες στις γειτονιές για να μην μπορούν αν σταθούν οι ομογάλακτοι του Χίτλερ πουθενά. Να πάνε στη φυλακή οι χρυσαυγίτες και τα ορφανά παρακλάδια τους.

Η απάντηση μας θα δοθεί στις 21 Μάρτη με το συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στην Ομόνοια στις 3μμ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια