Η έκρηξη ήταν ατελής:

τα μισά θραύσματα,

άστρα και πλανήτες έγιναν∙

τ’ άλλα μισά

παρέμειναν ποιήματα.

Τροχίζοντας τον χρόνο, το συνεργείο της ζωής γεμίζει ρινίσματα που παλεύουμε άλλοτε μάταια, άλλοτε επιτυχώς – αλλά πάντοτε ατελώς – να συνθέσουμε σε εικόνα. Ο Βαγγέλης Γέττος, 7 χρόνια μετά το “Προσάναμμα’’ (Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2013), επιδίδεται σε μια δεύτερη ποιητική απόπειρα. Ένας κατακερματισμένος δρόμος με αλλόκοτη σήμανση που ωστόσο περπατούμε, χωρίς να παραιτούμαστε.

Τα “Ρινίσματα’’, με τη μικροσκοπική τους έκδοση, χωρούν σε μια τσέπη όπως ένα μισοτελειωμένο πακέτο τσιγάρων με έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο πάνω του με μπλε στυλό. Όπως μια γροθιά που σφίγγει τσαλακώνοντας ένα αεροπορικό εισιτήριο. Τα “Ρινίσματα” αγωνίζονται να καταλάβουν τόσο ακριβώς χώρο όσο χρειάζονται μικρές και μεγάλες στιγμές για να φωλιάσουν και να επωάσουν το καινούριο άγνωστο, το ολοκαίνουριό μας λάθος.

Οι πρώτες παρουσιάσεις των ‘’Ρινισμάτων’’ έχουν προγραμματιστεί για την Αθήνα, την Πάτρα τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και θα ανακοινωθούν άμεσα.

Στην Ελλάδα το κοινό μπορεί να αναζητήσει τα “Ρινίσματα”

 • στην Αθήνα στις Εκδόσεις των Συναδέλφων, Καλλιδρομίου 30, Εξάρχεια
 • στην Πάτρα στο Πολύεδρο, Κανακάρη 147 και στο Απτάλικο, Ηφαίστου 36
 • στη Θεσσαλονίκη στις Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλ. Σβώλου 28
 • στο Ηράκλειο, στη Φυγόκεντρο, Έβανς 83
 • στη Μυτιλήνη στο τηλ 6986243049

Στην Κύπρο

 • στη Λευκωσία
  • στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου, Βυζαντίου 24
  • στο Artnaldas Concept Experience, Αρνάλδας 2
  • στον Πλάτανο, Αρχ. Μακαρίου Γ’ 96, Καϊμακλί
 • στη Λεμεσό στον Φανός Θυέλλης, Ελευθερίας 87

 Για ταχυδρομική αποστολή οπουδήποτε αλλού επικοινωνήστε στο gettos86@gmail.com

*Για τακτική ενημέρωση σε σχέση με τις εκδηλώσεις ακολουθήστε τα Ρινίσματα στο Facebook

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια