Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι τηλεθεατές της εκπομπής του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, από τη φράση του δημοφιλή τραγουδιστή Στέλιου Ρόκκου για τον ρόλο των δημοσιογράφων στην πανδημία.

Ο κ. Ρόκκος εμφανίστηκε στην εκπομπή Live News προκειμένου να προωθήσει την αυριανή εκπομπή Σπίτι με το Mega που θα είναι αφιερωμένο στο καλλιτεχνικό του έργο.

Μιλώντας όμως μεταξύ αστείου και σοβαρού και απαντώντας στην ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου για το «πώς την παλεύει με τον κορονοϊό», ο Στέλιος Ρόκκος απάντησε μεταξύ άλλων: «Κατ’ αρχάς αποφεύγω να σας βλέπω. Όχι εσένα, γενικώς».

Ο Νίκος Ευαγγελάτος φάνηκε να δυσκολεύεται να υποκριθεί πως παίρνει τη φράση «στην πλάκα» και χαμογελώντας απέφυγε να τη σχολιάσει.

Ο Ρόκκος όμως επανήλθε δριμύτερος λέγοντας: «Επιλέγω την ενημέρωσή μου γιατί είναι πάρα πολύ να βιώνεις όλη αυτή την καραντίνα και να έχω και σένα Ευαγγελάτε να με τρομοκρατείς». «Θα ήθελα να πέσετε λίγο πάνω μας γιατί υπάρχουν κλάδοι και υπάρχουν άνθρωποι που σας έχουν πολύ ανάγκη να πιέσετε την κυβέρνηση, να προσπαθήσετε δίπλα σε όλους όσους έχουν πληγεί οικονομικά», συνέχισε ο Ρόκκος, φέρνοντας τον Νίκο Ευαγγελάτο εμφανώς σε άβολη θέση.

Το απόσπασμα από την εκπομπή είναι χαρακτηριστικό. Η επίμαχη φράση στο 2.20 (ή -1:45).

*Από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια