Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο Σπύρος Δαπέργολας αργά το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουλίου μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο Σπύρος Δαπέργολας, μέλος του Ρουβίκωνα και ενεργός στα social media έκανε το “λάθος” με ανάρτησή του στο Twitter να υπερασπιστεί την Ελευθερία Κουμάντου την οποία στοχοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ μετά το ρεπορτάζ της για τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη στη συγκέντρωση των ακροδεξιών στην πλατεία Βικτωρίας, στην οποία πήρε μέρος ο βουλευτής της ΝΔ και ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης μαζί με “αγανακτισμένους” πολίτες που φώναζαν συνθήματα κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απαντώντας με δικό του tweet ενημέρωσε ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του Σπύρου Δαπέργολα ευχαριστώντας την Ελληνική Αστυνομία για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε και τον συνέλαβε.

Πραγματικά, προκαλεί εντύπωση η ταχύτητα με την οποία έγινε η σύλληψη Δαπέργολα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσες φορές ο Κ. Μπογδάνος έχει χρησιμοποιήσει ρητορική μίσους στα tweet του ή όπως τότε που καλούσε να στείλει η κυβέρνηση τανκς στο κτίριο της ΕΡΤ.

Ο Μπογδάνος τελικά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Ευελπίδων σήμερα, ο Σπύρος Δαπέργολας αφέθηκε ελεύθερος και η δίκη πήρε αναβολή για τις 30 Ιουλίου. Μένει να δούμε αν θα εμφανιστεί αυτή τη φορά ο ακροδεξιός πολιτευτής.

Μετά από όλα αυτά φυσικό ήταν το hashtag #εθνικος_ρουφιανος να είναι πρώτο στα trends στο ελληνικό Twitter.

Ορισμένα κορυφαία tweets:

https://twitter.com/palimetakis/status/1284382946254893057

Διαβάστε ακόμη:

“Έχω μάθει να μιλάω με το ρεπορτάζ”: Η στοχοποίηση Μπογδάνου στην Ελευθερία Κουμάντου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια