Το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό ενέκρινε το ρωσικό υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος πρσόσθεσε μάλιστα πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί. Την ίδια ώρα η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους, όπως δήλωσε σήμερα ο Β.Πούτιν.

Παράλληλα, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα σημείωσε ότι το εμβόλιο θα χορηγηθεί στους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας από τον Σεπτέμβριο, ενώ θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον Ιανουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, ο ΠΟΥ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου. «Ορισμένες φορές, μεμονωμένοι ερευνητές ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν κάτι, το οποίο, φυσικά, ως γεγονός, είναι εξαιρετική είδηση», είχε ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Κριστιάν Λιντμέγερ, τονίζοντας ωστόσο ότι «μεταξύ της ανακάλυψης και της ένδειξης πως ενδεχομένως να υπάρχει ένα εμβόλιο που λειτουργεί και πέρασε όλα τα στάδια, υπάρχει μεγάλη διαφορά».

ΑΥΓΗ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια