12.00  Κινητοποιήσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα (εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας πάνω από 2.000 εκπαιδευτικούς και να καταργήσει ειδικότητες (υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής – κομμωτικής) των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ. EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

sugkentrosi-kata-tis-diathesimotitas

16.00  Υπό έλεγχο η φωτιά στο Φιολίτι Ζακύνθου. Ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, καίγοντας χαμηλή βλάστηση και ελαιόδεντρα.

18.00  Θάνατο από εισρόφηση στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας βρήκε 50χρονος κρατούμενος πακιστανικής καταγωγής. Είναι ο τρίτος γνωστός θάνατος κρατουμένου στα κέντρα κράτησης για ιατρικούς λόγους, εξαιτίας της ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των άθλιων συνθηκών κράτησης.

20.00  Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τη Λωρίδα της Γάζας

 

 

21.00   Καταδικαστικό ψήφισμα για τα τεκταινόμενα στη Γάζα υποβλήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, στο οποίο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αντιτάχθηκε υποστηρίζοντας «ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε ψηφίσματα για το παραμικρό» και αρνήθηκε να μπει σε ψηφοφορία το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Twitter πήρε φωτιά…

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια