Την Παρασκευή, το Δημοτικό Συμβούλιο της Μινεάπολης έκανε δεκτή παμψηφεί την απόφαση να αντικατασταθεί το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης με ένα δημόσιο σύστημα ασφάλειας που θα λειτουργεί υπό την κοινότητα.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ είναι μια “τραγωδία” που αποδεικνύει ότι οι μεταρρυθμίσεις στο Αστυνομικό Τμήμα δεν είναι αρκετές για να αποτρέψουν τη βία εναντίον των Αφροαμερικανών.

“Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, στις 25 Μαϊου, από αστυνομικούς της Μινεάπολης είναι μια τραγωδία που δείχνει ότι παρά τον αριθμό των όποιων μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να αποτραπεί η φονική βία και η κακοποίηση από μερικά μέλη του Αστυνομικού Τμήματος προς μέλη της κοινότητάς μας, ειδικά προς τους μαύρους και τους ανθρώπους κάθε χρώματος”, έγραψαν τα μέλη του Συμβουλίου.

Μέσα στον επόμενο χρόνο, οι αρχές της πόλης θα εγκαθιδρύσουν ένα νέο μοντέλο δημόσιας ασφάλειας με τη συμμετοχή όλων των μελών της κοινότητας που ενδιαφέρονατι να αναμειχθούν.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έρχεται μια βδομάδα μετά την ανακοίνωση της προέδρου του, Λίσα Μπέντερ, σύμφωνα με την οποία η χρηματοδότηση της Αστυνομίας θα διατεθεί σε άλλες ανάγκες και το Συμβούλιο θα συζητήσει πώς θα αντικατασταθεί το τωρινό Αστυνομικό Τμήμα.

Με πληροφορίες από Telesur

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια