«Αν η ποινή για ένα έγκλημα είναι ένα πρόστιμο, τότε ο νόμος προορίζεται μόνο για την κατώτερη τάξη» ήταν το αγγλικό ρητό που ανέβασε το Liberal.gr στον επίσημο λογαριασμό του στο Fαcebook το πρωί της Πέμπτης, και όλοι απόρησαν αν το γνωστό για την φιλοκυβερνητική του στάση site έπαθε κρίση αυτοκριτικής ή κρίση χιούμορ. Μάλιστα η ανάρτηση συνοδευόταν με αιχμηρή περιγραφή για το πρωθυπουργικό ζεύγος και τις στιγμές ανεμελειάς στην Πάρνηθα αλλά και τα γλέντια διάσημων στο Ντουμπάι, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Για εσάς 300άρια, για κάποιους Ντουμπάι και γκαζιές στην Πάρνηθα».

Τελικά η ανάρτηση «κατέβηκε» μετά από 48 λεπτά, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που πρόλαβαν να την κοινοποιήσουν και να την αποθηκεύσουν. Το περιστατικό θα ήταν κωμικό και θέμα για τα social media της ημέρας αν δεν κατέληγε στην απόλυση εργαζόμενου που κατά λάθος ανέβασε την ανάρτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Liberal, μετά το σούσουρο, απέλυσε τον εργαζόμενο που έκανε την συγκεκριμένη ανάρτηση, αποδεικνύοντας πως και η παραμικρή νύξη, μπηχτή ή κριτική στην κυβέρνηση δεν χωρά τελικά στο εν λόγω site (παρά το λογότυπο του) ούτε… από λάθος.

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια