Διαδικτυακή Συναυλία για τη διάσωση του φυσικού πλούτου της χώρα μας και τη διαφύλαξη των προστατευόμενων περιοχών, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το περιβάλλον, διοργανώνει που η Πρωτοβουλία Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων και θα μεταδοθεί από όλα τα κοινωνικά δίκτυά της, την Κυριακή 26 Απριλίου, στις 9 το βράδυ.

Αίτημα είναι η απόσυρση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και καραντίνας στη Βουλή, η οποία λειτουργεί μόνο για κατεπείγοντα.

Το νομοσχέδιο καταργεί πολύ σημαντικές διατάξεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος ανοίγοντας το δρόμο στην άλωση της φύσης ενώ παραβιάζει Συνταγματικές διατάξεις, Ευρωπαϊκές οδηγίες και Διεθνείς συμβάσεις.

Τη συναυλία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Facebook

Τη συναυλία διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων και θα μεταδοθεί από όλα τα κοινωνικά δίκτυα της Πρωτοβουλίας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες (η λίστα ανανεώνεται συνεχώς):
encardia
Groovy Caravan
Kadinelia
Usurum
Γιαννης Αναστασάκης
Σοφία Ανδριανού
Αντώνης Απέργης
Σαββίνα Γιαννάτου
Ματούλα Ζαμάνη
Αλίκη Ζωγράφου
Κώστας Θωμαΐδης
Τάσος Κοφοδήμος
Αλέξανδρος Κτιστάκης
Κώστας Κωνσταντάτος
Ναταλία Κωτσάνη
Μάρθα Μαυροειδή
Δημήτρης Μπάκουλης
Μπαρούτι
Δημήτρης Μυστακίδης
Γιάννης Παπαγεωργίου
Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
Βασίλης Ράλλης
Μάκης Σεβίλογλου
Νεφέλη Φασούλη
Χαονία

Την απόσυρση του νομοσχεδίου στηρίζουν 110 οργανώσεις, συλλογικότητες και περιβαλλοντικά κινήματα και όπως λένε:

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» που η κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς  να φέρει προς ψήφιση σε μια πρακτικά κλειστή βουλή λόγω καραντίνας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει γιατί:

1. Καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 και προωθεί ακόμα και μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές προστασίας της φύσης

2. Εκθέτει σε κίνδυνο τις προστατευόμενες περιοχές, καταργώντας την αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ)

3. Επιτρέπει την καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα των κατά βούληση επενδυτικών σχεδίων, εκχωρώντας τον έλεγχο των μελετών (ΜΠΕ) σε ιδιώτες και επιβάλλοντας ασφυκτικές προθεσμίες για γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών

4. Προωθεί την αλόγιστη επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, κυρίως των αιολικών, που έχουν ήδη προκαλέσει υποβάθμιση του περιβάλλοντος και οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών για την εξασφάλιση υπερκερδών των επενδυτών

5. Νομιμοποιεί τα αυθαίρετα εντός δασικών εκτάσεων  και κατά περίπτωση εντός υγροτόπων και ρεμάτων

6. Απλοποιεί τις διαδικασίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων και δε λαμβάνει μέτρα κατά της υποβάθμισης των ρεμάτων από την ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών και βιομηχανικών λυμάτων μέσα σε αυτά

7. Παραβιάζει Συνταγματικές διατάξεις, Ευρωπαϊκές οδηγίες και Διεθνείς συμβάσεις

Μπορείτε να υπογράψετε για την απόσυρση του νομοσχεδίου ΕΔΩ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια