Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προχώρησαν οι διαχειριστές του twitter οι οποίοι δε δίστασαν να επισημάνουν δύο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές.

Συγκεκριμένα, το Twitter έβαλε σε ένα νήμα αναρτήσεων του Ντόναλντ Τραμπ ειδική σήμανση “get the facts about mail-in ballots”, επισημαίνοντας τες ως παραπλανητικές και προτρέποντας τους χρήστες του μέσου να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ διασπείρει fake news.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ρεπουμπλικανού προέδρου ο οποίος με δύο ακόμη αναρτήσεις του στο twitter, κατηγόρησε το μέσο ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές και ότι ασκεί λογοκρισία σε βάρος του.

«To Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», έγραψε ο μεγιστάνας και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια