«Είδαμε δεκάδες ανθρώπους να πεθαίνουν από τη δίψα σε ακυβέρνητες βάρκες φαντάσματα…. η μηχανή τους είχε χαλάσει και περιφέρονταν στη θαλασα για μερες χωρις να τους διασωζει κανεις μεχρι που τελικα πεθαναν απο τη δίψα και τις κακουχιες. ειδαμε το ιταλικό λιμενικό να εγκαταλειπει εν ψυχρώ ανθρώπους σε κίνδυνο. Είδαμε τα ευρωπαϊκά κράτη να αφήνουν 52 ανθρώπους εγλωβισμένους σε πλοίο που μεταφέρει ζώα να κοιμούνται στις κοπριές, σε κλουβιά για αγελάδες. Είδαμε τη Μάλτα να διατηριε μυστικο μαφιοζικο στολο για να επιστρεφει κρυφα προσφυγες στη Λιβύη, είδαμε 6 αποπειρες ανθρωποκτονιας μεσα σε διασωστικό καράβι, άνθρωποι να βουτανε στη θάλασαα από την απόγνωση επειδή η Ιταλία δεν τους δινε λιμάνι για μέρες. Είδαμε πάλι την ευρώπη να καταδικάζει συνειδητά ανθρώπους σε θάνατο» λέει μεταξύ άλλων ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος στο βίντεο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb.

Μετά από 2 μήνες στην θάλασσα, το διασωστικό πλοίο πιάνει στεριά, αφού έμεινε 15 μέρες μεσοπέλαγα σε καραντίνα εξαιτίας των 8 κρουσμάτων που βρέθηκαν ανάμεσα στους 43 πρόσφυγες που διέσωσε και μετέφερε.

Στο παρακάτω βίντεο, συνοψίζει την τραγική κατάσταση που αντιμετώπισαν οι διασώστες τις τελευταίες εβδομάδες, καταγγέλλοντας ότι όλα τα διασωστικά καράβια είναι ακινητοποιημένα από τις αρχές. «Βάρκες βουλιάζουν και δεν ενδιαφέρεται κανείς, οι επιζώντες στέλνονται πίσω στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης, είδαμε 4 επαναπροωθήσεις μπροστά στα μάτια μας, κοινές επιχειρήσεις της Frontex και του λιβυκού λιμενικού είδαμε μασκοφόρους να επιτίθενται σε πρόσφυγες να σαμποτάρουν τη βάρκα να τους απειλούν με όπλα και να τους εμποδίζουν να προχωρήσουν. Φυσικά ανάλογες βαρβαρότητες κάνει και το ελληνικό λιμενικό» συμπληρώνει ο διασώστης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια