Στη σύλληψη 4 ανδρών προχώρησε η αστυνομία στην Ισπανία, οι οποίοι κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής κοπέλας, θυμίζοντας πολύ την ομάδα βιαστών της «Λα Μανάδα» (Αγέλης) που είχε συγκλονίσει τη χώρα.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μία 19χρονη είχε βρεθεί ημίγυμνη σε ημιυπόγειο στην κοινότητα Καλιόσο ντ’ Ενσαρία, σε κατάσταση μέθης και ανίκανη να δηλώσει πού ήταν το σπίτι της. Η κοπέλα είχε βιαστεί και πιθανόν οι δράστες να έχουν κινηματογραφήσει την πράξη τους.

Η υπόθεση θυμίζει πολύ εκείνη της επονομαζόμενης ομάδας «Αγέλη», όπου 5 νεαροί παγίδεψαν και μία νεαρή στη σκάλα ενός κτηρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα και ύστερα ανέβασαν στο WhatsApp τις σκηνές του βιασμού, καμαρώνοντας για το «κατόρθωμά» τους.

Αν και οι 5 καταδικάστηκαν από τη Δικαιοσύνη, χιλιάδες Ισπανίδες είχαν βγει τότε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της πατριαρχίας.

Οι κατηγορούμενοι για το νέο κρούσμα ομαδικού βιασμού φέρονται να έχουν επιτεθεί κατά τον ίδιο τρόπο και σε άλλες δύο γυναίκες.

Πηγή: Tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια