Στην ανακατάληψη των κτηρίων στην οδό Ματρόζου και στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι αντιεξουσιαστές. Για την ανακατάληψη των δυο κτιρίων ανάρτησαν και κείμενο στο Athens Idymendia, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις καταλήψεις . Επί τόπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Με τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας σε απευθείας σύνδεση με το Κουκάκι (!), οι δυνάμεις καταστολής «ξέπλυναν» την ντροπή που προκάλεσε η ανακατάληψη των κτιρίων, εισβάλλοντας σε αυτά παρουσία εισαγγελέα. «Ντροπή σας» φώναζαν οι κάτοικοι.

Αρχικά είχαμε εισβολή των αστυνομικών στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Με τη χρήση σιδηροτροχού άνοιξαν διόδο που τους έδωσε το δικαίωμα να εισέλθουν στο κατειλημμένο κτίριο. Τα άτομα εντός του κτιρίου πέταξαν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που προστατεύονταν με ασπίδες τους.

Οι αστυνομικοί αφού εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου, προχώρησαν στη σύλληψη οκτώ ατόμων, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες). Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ θα ακολουθήσει επιχείρηση και στο δεύτερο κτίριο, στην οδό Παναιτωλίου.

Νωρίτερα, και ενώ συγκεντρωμένοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις, έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κυνήγησαν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις της αστυνομίας χτύπησαν πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό εάν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Εννέα προσαγωγές έγιναν συνολικά. Οι διαδηλωτές κατέφυγαν στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη, από όπου έγινε έκκληση για νέα συγκέντρωση.

 

(πληροφορίες Εφ.συν, Αυγή)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια