Ο παράνομος και καταχρηστικος περιοριστικος όρος του κατ’οίκον περιορισμού μετεξελίχθηκε σήμερα σε άλλους περιοριστικούς όρους. Ο Γρηγόρης Τσιρώνης επρόκειτο να αποφυλακιστεί έχοντας συμπληρώσει το 18μηνο και μέχρι να αρχίσει τον Μάιο η δίκη του. Όμως λίγες ημέρες πριν γίνει αυτό ο εισαγγελέας του επέβαλλε πολύ αυστηρούς όρους -ουσιαστικά κατ’οίκον κράτηση- και μάλιστα υπό 24ωρη αυστηρή αστυνομική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών είχε συλληφθεί στις 29/5/2015 ενώ εκκρεμούσε σε βάρος καταδίκη ερήμην 7,5 χρόνια. Ποτέ δεν του είχε επιδοθεί όμως κλήση για να παραστεί στη δίκη και τελικά το δικαστήριο έκρινε βάσιμη την έφεσή του ενώ κάποια πλημμελήματα είχαν ήδη παραγραφεί. Παρέμεινε ωστόσο στη φυλακή αρχικά λόγω της ποινής των 7,5 χρόνων.

Τελικά αθωώθηκε στις 3/6/2016 και από τότε ξεκίνησε η προφυλάκισή του που τελείωνε κανονικά στις 7/12/2017. Παρόλο που αθωώθηκε χρόνος έκτισης ποινής δεν προσμετρήθηκε ως προφυλάκιση με αποτέλεσμα να παραμείνει συνολικά 2,5 χρόνια στη φυλακή. Η προφυλάκιση αφορά νέες κατηγορίες και νέα προανάκριση που τον εμπλέκουν τώρα με άλλες οργανώσεις και άλλες ληστείες!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]