Τη σημερινή έφοδο της αστυνομίας στον Ευαγγελισμό σχολίασε με ανάρτησή του ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος. “Σήμερα η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο στέλνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στην συμβολική κινητοποίηση των εργαζόμενων του “Ευαγγελισμού”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρο το σχόλιο

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας δίνουν μια μάχη για όλους μας. Αυτό που χρειάζεται είναι άμεση ενίσχυση του συστήματος με προσωπικό, με εξοπλισμό και δημιουργία νέων ΜΕΘ.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην κάνει ότι χρειάζεται για τα παραπάνω. Είναι καθαρό ότι ακόμα σκέφτεται την “επόμενη μέρα” και το σχέδιο για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Σε αυτό το σχέδιο ένα πραγματικά ενισχυμένο δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί εμπόδιο.

Ακριβώς για αυτό το λόγο έχουμε δει την άρνηση του υπουργείου υγείας να συναντηθεί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τον Υφυπουργό υγείας να αποκαλεί ψεύτες τους γιατρούς του “Σωτηρία” που κατήγγειλαν ότι δεν έχουν τα κατάλληλα προστατευτικά μέσα. Θα μπορούσε άραγε να πάει ο ίδιος στο Σωτηρία και να ελέγξει την κατάσταση ή να τους αποκαλέσει “ψεύτες” μπροστά στους και όχι πίσω από την ασφάλεια μιας τηλεοπτικής κάμερας;

Σήμερα όμως η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο στέλνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στην συμβολική κινητοποίηση των εργαζόμενων του “Ευαγγελισμού”.

Στήριξη της κοινωνίας, στήριξη της δημόσιας υγείας, στήριξη των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά την μάχη σημαίνει πολύ συγκεκριμένες κινήσεις: άμεση ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό του δημόσιου συστήματος, δημιουργία νέων ΜΕΘ, και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε πραγματικά να δώσουμε την μάχη, όχι μόνο σήμερα που είναι παγκόσμια ημέρα υγείας αλλά κάθε μέρα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X