Χτες το πρωί ξυπνήσαμε όλοι με μια είδηση…ηλικιωμένος έδωσε τέλος στην ζωή του στην πλατεία Συντάγματος. Σοκ. Μια ολόκληρη κοινωνία που συνειδητοποιεί από την αρχή της ημέρας ότι έχει ήδη πεθάνει. Θα μπορούσε να ήταν ο καθένας στην θέση του…

Τα μέσα μετέδωσαν «συγκλονισμένα» το γεγονός…Αυτοκτονία το συμπέρασμα όλων. Κι όμως ο άνθρωπος αυτός τους διέψευσε με την επιστολή του, γιατί απλά ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν ούτε κάποιος ψυχικά ασθενής που πάνω στην τρέλα και την απόγνωση του έδωσε τέλος στην ζωή του, ούτε κάποιος «ανόητος» που δεν ήξερε πόσο όμορφη είναι η ζωή ούτε κάποιος που ήθελε να αφήσει αυτόν τον κόσμο. Συμπέρασμα; Δολοφονία.

Κι αυτό γιατί σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτόχειρας ένας άνθρωπος που εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης της χώρας του οδηγείται στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στο αδιέξοδο που μόνη πόρτα έχει τον θάνατο. Γιατί ο άνθρωπος αυτός με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο θάνατο από το ίδιο του το κράτος που για αυτό θα είναι ένας αριθμός απλά και μια σύνταξη λιγότερη.

Αυτό(το κράτος του) του όπλισε αργά και σταθερά το χέρι του, του βρήκε το πιστόλι, το έβαλε στο χέρι του, όπλισε και πάτησε την σκανδάλη. Ο κ.Βενιζέλος, ο κ.Σαμαράς, ο Κ. Παπαδήμος και οι λοιποί παρατρεχάμενοι, που έσπευσαν να δηλώσουν το πόσο λυπούνται, είχαν φροντίσει πριν να πατήσουν μαζί την σκανδάλη προς κάθε κοινωνικό δικαίωμα.. Όσο κι αν ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε με θρασύτητα ότι η οικονομική κρίση δεν έχει καμία σχέση. Ο άνθρωπος τον διέψευσε περίτρανα, και τα στατιστικά στοιχεία των αυτοκτονιών στην Ελλάδα (2 την ημέρα) επίσης.

Και τα Μέσα που συγκλονισμένα μετέδιδαν την είδηση, ήταν αυτά που επιτάχυναν την διαδικασία, που κάλυψαν έξυπνα τον δολοφόνο, που θα φροντίσουν να μην αφήσουν στοιχεία, «αυτοκτονία 77 χρόνου συγκλονίζει», αύριο θα το χουν ξεχάσει.

Κι εμείς; Εμείς που αργά η γρήγορα θα βρεθούμε στην θέση του ηλικιωμένου αν δεν έχουμε βρεθεί ήδη ίσως τον ξαναπυροβολήσουμε και θα τον πυροβολάμε κάθε φορά που θα γυρνάμε στον καναπέ μας, κάθε φορά που θα λέμε «άστο μωρέ άλλη φορά»,κάθε φορά που θα ψηφίζουμε αυτούς που τον οδήγησαν εκεί, κάθε φορά που δεν θα κατεβαίνουμε στον δρόμο για να αντισταθούμε, να πάρουμε το όπλο από τον άνθρωπο, να μπούμε στην μέση, να φωνάξουμε όχι, όχι κι άλλος από εμάς

σ.σ.(Η χτεσινή αυτοκτονία δεν ήταν η μόνη επειδή ακούστηκε, την ίδια μέρα μια γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει στην Ηλεία, στην Κρήτη είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, ενώ πριν 1μιση μήνα ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ επίσης έβαλε τέλος στην ζωή του…)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]