Φόρο τιμής στον δολοφονημένο πριν δύο χρόνια από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά Παύλο Φύσσα αποτίει η ραπ κοινότητα με συναυλία που θα γίνει την Παρασκευή στο Σκοπευτήριο Καισαιριανής. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο του 3ου μουσικού φεστιβάλ “Rap Monsters” που είχε ξεκινήσει ο Παύλος Φύσσας το 2012. Η ραπ κοινότητα αποφάσισε να τη συνεχίσει στη μνήμη του, ενώ φέτος διοργανώνεται σε ένα συμβολικό χώρο, καθώς στο Σκοπευτήριο εκτελέστηκαν την περίοδο της κατοχής της Ελλάδας από τη Γερμανία πάμπολλοι αγωνιστές από τους ναζί.

killahp2

Τί λένε οι διοργανωτές

“Το συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ δεν συνδιοργανώνεται με κανένα πολιτικό σχήμα, αφού εξ αρχής δεν είχε ποτέ πολιτικό χαρακτήρα, αλλά σκοπός του ήταν να αναδείξει την ραπ κοινότητα και κουλτούρα μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η μόνη πολιτική θέση που αποκτά φέτος το φεστιβάλ, οφείλεται στον τρόπο που χάθηκε ο άνθρωπος που το ξεκίνησε και είναι η προσπάθεια να γίνει πλήρως κατανοητό σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους, πως οι δολοφόνοι του Παύλου, δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς που πριν λίγες δεκαετίες δολοφονούσαν μαζικά ανθρώπους για κάποια δήθεν “ανώτερη ιδέα”. Αυτό ονομάζεται φασισμός. Και ο λαός μας δεν ξεχνά. Ελπίζουμε ούτε οι δικαστές που τους δικάζουν αυτές τις ημέρες».

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν

12ος Πίθηκος

Μέγας

Τοτέμ

Wrongface

Ορθολογιστές

Flowjob

Μυστική Συνταγή

MC Yinka

JK1 & Eversor

Λύκος

X-KAPE.

 

 

Τα έσοδα για την ενίσχυση των προσφύγων
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τα έσοδα από το μπαρ και την πώληση αναμνηστικού t-shirt θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στα σημεία υποδοχής προσφύγων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]